Eilers op het ....

Mediacollege Amsterdam Dintelstraat 15 1078 VN Amsterdam telefoon 8509500


Dit is een samenwerkingsprojekt met het --------------------------
Werk van de leerlingen van het Mediacollege Amsterdam was te zien op de Eilers tentoonstelling van 21 november 2003.
Onder de titel "Studio Mokum". Werkte Eilers op de Grafische School?

Michiel Kort is van beroep fotorestaurateur die de lessen met de camera obscura heeft gegeven aan de eerste klassen van het Mediacollege Amsterdam. De leerlingen, ongeveer 12 á 13 jaar zitten op het VMBO. Als voorbereiding maakten ze een eigen camera. In de praktijk bleek die niet lichtdicht. De werking van sluiter, het maken van de foto en het ontwikkelen van de film hebben ze van dichtbij meegemaakt.

Hannes Wallrafen, beroepsfotograaf, gaf de lessen aan de 2e klassers VMBO. Hannes stelde vragen. Waarom kijkt deze man je aan en deze niet? Is de achtergrond belangrijk? Wat voegt dat toe aan de foto? Les 1: proefopnames binnen, les 2: buiten, daarna de besproken keuze op hoge resolutie. Het resultaat geeft een beeld van de Rivierenbuurt anno 2003, vastgelegd door leerlingen van gemiddeld 14 jaar.

Netty Gelijsteen, kunstenaar en docente vormgeving, heeft de lessen aan de vierde klassen VMBO gegeven. De affiches die ze als opdracht hebben gemaakt, waren voor de tentoonstelling op het Grafisch Lyceum Amsterdam. Een tentoonstelling van werk dat de leerlingen van de 1ste, 2e en de vierde klassen gemaakt hebben n.a.v. het werk van Eilers. Geen makkelijk concept voor een affiche. Oordeel zelf.

webdesign: Netty Gelijsteen en webmaster: Han Hendriks